Eesti IT-arengu peamine põhjus on meie väike rahvaarv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Priisalu
Jaan Priisalu Foto: Erakogu

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektor Jaan Priisalu ütles täna kohtumisel RIAt külastanud Omaani kaubandus- ja tööstusministriga, et Eesti infotehnoloogilise arengu põhjus on suuresti see, et meil on vähe inimesi.

Ali Masoud Al Sunaidy küsis kohtumisel Priisaluga, miks Eesti pole oma arengut nii tugevalt sidunud mõne teise valdkonnaga, nagu näiteks meditsiin, vaid on otsustanud arendada IT-d. RIA peadirektori hinnangul on selle põhjuseks meie väike rahvaarv ja riigi otsused kasutada infotehnoloogiat valitsusteenuste hõlbustamiseks.

«Meil on vähe inimesi ja ressursse, mistõttu tuleb leida viise administratiivse büroktaatia automatiseerimiseks,» lausus Priisalu.

Ali Masoud Al Sunaidyt ja tema delegatsiooni huvitasid mitmed riigi IT-ökosüsteemi toimimise üksikasjad nagu ligipääs, toimimine ja ning turvalisus. Omaani minister ja tema delegatsiooni liikmed küsisid ka infosüsteemi haldussüsteemi, kriitilise infrastruktuuri kaitse ja turvaintsidentide käsitlemise kohta. Omaani minister tunnustas Eestit IT-valdkonnas tehtu eest ning soovis jõudu selle töö jätkamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles