Sulling: Eesti toetab Omaani IKT-püüdlusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Martin Ilustrumm

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling kohtus Omaani kaubandus- ja tööministri Ali Masoud Al Sunaidy'ga. Kohtumisel tõdesid ministrid, et Eesti ja Omaani majandussuhted on kiiresti arenenud ning Omaan kasutab aktiivselt Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) alast kogemust.

Minister Anne Sullingu sõnul toetab Eesti Omaani IKT-püüdlusi ning tal on hea meel, et Eesti juurtega ettevõttel on seejuures oluline roll. Omaanis on tugevalt esindatud tarkvaraarendaja AS Nortal, kes on valitud Omaani valitsusasutuste e-teenuste väljatöötajaks. Kokku on koostöös kohalike ettevõtetega plaanis välja töötada 66 e-lahendust.

IKT-alane koostööleping sõlmiti Eesti ja Omaani vahel 2013. aastal. Selle kohaselt aitab Eesti suurendada Omaani e-teenuste kvaliteeti ja kasutajasõbralikkust. Omaani ametnikud on käinud ka Eestis kohapeal tutvumas Eesti e-riigi lahendustega.

Minister Anne Sulling märkis, et Eesti ja Omaan võiksid mõelda koostööle ka teistes sektorites nagu turism, samuti tihendada omavahelist kaubavahetust. Praegu on Omaan Eesti kaubanduspartnerite seas 77. kohal. Peamiselt ekspordib Eesti sinna masinaid ja seadmed. Peamine impordiartikkel Omaanist on alumiiniumtraat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles