Hiina keelas valitsusasutustes Kaspersky ja Symanteci turbetarkvara kasutamise

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspersky järgi on pahavara loojate elu ja tegevuse salajas hoidmine lihtsamaks muutunud. Pildil Kaspersky antiviirusprogramm.
Kaspersky järgi on pahavara loojate elu ja tegevuse salajas hoidmine lihtsamaks muutunud. Pildil Kaspersky antiviirusprogramm. Foto: Wikipedia / Internet

Hiina eemaldas Venemaa ja USA turbetarkvarafirmad Kaspersky ja Symanteci nende ettevõtete nimekirjast, mille tooteid võivad riigi valitsusasutused oma arvutisüsteemide kaitsmiseks kasutada, kirjutab Reuters.

Praegu on nende ettevõtete nimekirjas, mille tooteid võib kasutada, ainult viis kohalikku  kaubamärki - Qihoo 360 Technology, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin ja Rising.

Symantec ja Kaspersky teatasid, et uurivad keelu põhjuseid.

Käesoleval aastal on Hiina teinud otsustava pöörde välismaiste tarkvaratootjate tõrjumise suunas. Kevadel keelati valitsuasutustel Windows 8 kasutamine, selle tootja Microsoft on aga sattunud kohalike võimude monopolisüüdistuste alla.

Juulis nimetati Hiina riiklikus meedias Apple´i iPhone´i ohuks riigi julgeolekule, kuna seade võimaldab jälgida ning salvestada kasutaja asukohta ja liikumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles