Noorteprogramm ENTRUM ootab ideid ettevõtlike ideede panka

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolinoorte ettevõtlikkusideede arenguprogrammi ja konkursi ENTRUM eelmiste finalistide näituse avamine.
Koolinoorte ettevõtlikkusideede arenguprogrammi ja konkursi ENTRUM eelmiste finalistide näituse avamine. Foto: Heiki Rebane/BNS

Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede konkurss ja arenguprogramm ENTRUM avab 4. augustil ettevõtlike ideede panga, et pakkuda 13-19-aastastele noortele inspiratsiooni ning ideede elluviimisvõimalust.

«ENTRUMi nelja hooaja jooksul oleme tähele pannud, et noortel on indu ja pealehakkamist rohkem kui küll, kuid tihti puuduvad konkreetsed ideed, mida ellu viia,» sõnas SA ENTRUM tegevjuht Darja Saar. «Sellest tingituna hakkas idanema idee luua ENTRUMi oma ettevõtlike ideede pank, kuhu kõik soovijad, sealhulgas kohalikud omavalitsused, tegutsevad ettevõtjad ja kõik teised huvilised, saavad talletada oma ideed, mille realiseerimiseks neil endal ei ole olnud aega või piisavalt entusiasmi, kuid on tunne, et need ideed väärivad noortega jagamist ja elluviimist,» lisas Saar.

Erinevalt eelmistest aastatest on 2014/2015 õppeaastal Lääne- ja Ida-Virumaal tegutseva ettevõtlikkusideede konkursi ja arenguprogrammi prioriteetseteks valdkondadeks IKT ja inseneeria. Saare sõnul lähtuti prioriteetide seadmisel selle piirkonna ja Eesti majanduse prioriteetidest tervikuna. «See aga ei tähenda, et head ettevõtlikud ideed ei oleks oodatud ka teistest valdkondadest nagu näiteks loomemajanduse või sotsiaalse ettevõtluse valdkonnast, sest meie soov on parimail võimalikel viisidel panustada Virumaa ja kogu Eesti arengusse,» lisas Saar.

Ettevõtlike ideede teostamisel kaasatakse äri- ja teadusmentoritena tegutsevaid ettevõtjaid ja spetsiifiliste erialateadmistega inimesi. «Siin kohal märgiksin ära, et ka ettevõtlike ideede autoritel endil on võimalik olla tema idee välja valinud noortele äri- või teadusmentoriks,» täpsustas Saar. Tugikeskustena kaasatakse ideede teostamisse veel kohalikke omavalitsusi, regionaalseid arenduskeskusi, ettevõtlusinkubaatoreid, Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledžit ja Tartu Ülikooli Narva Kolledžit. Varasemate pikaajalisemate partneritena on aktiivsed olnud näiteks Loov Eesti, Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid ja start-up inkubaator Tehnopol.

Ettevõtlike ideede pank on avatud 4. augustist kuni 30. septembrini 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles