Eesti kahtleb tugevas Euroopa finantsjärelevalves

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti valitsuse meelest on kõige mõistlikum finantsjärelevalvet teostada nii, et iga riigi kohalik inspektsioon teostab seda igapäevaselt.

Viimastel kuudel on pidevalt olnud kõneaineks üle-euroopalise finantsjärelevalve loomine. Eesti valitsuse arvates võiks selline asutus olla nõuandva iseloomuga, igapäevast järelevalvet aga teostaks iga riigi inspektsioonid.

Valitsuse meelest saab ka mitmes riigis tegutsevat finantsasutust kontrollida tõhusalt eri riikide inspektsioonide koostöös.

«Tervitame asjaolu, et uus järelevalvekorraldus ei lõhu juba täna hästi toimivat järelevalvekolleegiumite süsteemi, mille raames mitme riigi järelevalveasutused teostavad koos järelevalvet ühe piiriülese finantsgrupi üle. Toetame, et kolleegium oleks eelkõige koostöövorm ning seega riikide järelvalveasutusi abistava funktsiooniga,» ütleb valitsuse ametlik seisukoht lõppenud rahandusministrite kolleegiumi koosolekule.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles