USA turgudel toimus suur aktsiamüük

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs
New Yorgi börs Foto: SCANPIX

Geopoliitilised hirmud, nõrgad majandustulemused ja Argentina teine maksejõuetus viimase tosina aasta jooksul põhjustas eile USA aktsiaturgudel suurima kukkumise alates veebruarist.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 1,9 protsenti 16 563,30 punktini,  mis tähendab, et indeks on samal tasemel tagas, kus ta eelmisel aastal lõpetas.

Vaatamata geopoliitilistele pingetele Ukrainas ja Gaza sektoris kerkisid USA aktsiaturud ajaloo kõrgeimale tasemele. Nüüd on paljud investorid muutunud ettevaatlikuks ja kardavad, et aktsiad hakkavad langema.

«Liiga palju asju on tulnud korraga,» ütles ajalehele The Wall Street Journal Deutsche Banki USA üksikaktsiate kauplemise juht Joe Spinelli. «Kliendid soovivad endale positsioone, kus nad on võimaliku tormi eest varjul,» lisas ta.

Ka kuld, mida investorid peavad ebakindlatel aegadel turvaliseks sadamaks kukkus 1,1 protsenti 1281,3 dollarini (957,41 euroni) unts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles