Mark Zuckerberg on rikkam kui Google´i asutajad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg. Foto: Reuters/ScanPix

Bloombergi miljardäride indeksi järgi on sotsiaalvõrgustiku Facebook asutaja Mark Zuckerbergi varanduse väärtus suurem kui interneti otsingumootori Google´i asutajatel Larry Page´il ja Sergey Brinil.

Zuckerberg, kelle varanduse väärtuseks hinnatakse 33,1 miljardit dollarit, asub maailma rikkaimate inimeste edetabelis 16. kohal. Suurima osa tema varandusest moodustavad Facebooki aktsiad, nimelt omab ta maailma populaarseimat sotsiaalvõrgustikku haldavast ettevõttest veidi alla veerandi ehk 22 protsenti. Lisaks on tal rahas ning muudes investeeringuvahendites vähemalt 1,3 miljardit dollarit.

Google´i kaasasutaja ja tegevjuhi Larry Page´i varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 32,8 miljardit dollarit, millega ta on miljardäride nimekirjas Zuckerbergi järel 17. kohal. Page omab umbes seitse protsenti Google´i aktsiatest.

Google´i teine kaasasutaja ja tehnoloogiajuht Sergey Brin on varanduse väärtuselt 32,5 miljardi dollariga 19. kohal. Brin omab Google´ist samuti 7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles