Volkswagen tõusis maailma suuruselt teiseks autotootjaks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo
Volkswageni logo Foto: SCANPIX

Toyota säilitas autotootjate poolaasta globaalsete müüginumbrite võitluses esikoha, kuid Volkswagen möödus General Motorsist  ja läheneb Jaapani autotootjale, kirjutab Whatcar?.

Toyota müüs jaanuarist juunini kokku 5,1 miljonit sõidukit ehk võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 4 protsenti enam. Volkswageni kontserni tulemuseks oli 5,07 miljonit sõidukit (+5,9 protsenti) ning General Motors 4,92 miljonit sõidukit.

Analüütikud usuvad, et Volkswagen suudab mööduda Toyotast juba aasta lõpuks ja haarata sellega endale maailma suurima autotootja tiitli. Ja seda plaanitust neli aastat varem (Volkswageni kontserni eesmärgiks oli suurima autotootja tiitel saada enda valdusesse aastaks 2018).

Jaapani autotootja ei ole mures esikoha kaotamise pärast. Pressiteates andis Toyota teada, et üritatakse rahuldada kliente ühe auto kaupa ning seetõttu ei üritata väga liidrikohast kinni hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles