Seakatk ohustab Lõuna-Eestit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlik Aafrika seakatk levib ühtviisi nii mets- kui kodusigade seas.
Ohtlik Aafrika seakatk levib ühtviisi nii mets- kui kodusigade seas. Foto: Elmo Riig

Põllumajandusminister Ivari Padar andis täna valitsuse istungil ülevaate seakatkust ning ütles, et kõige ohtlikum piirkonnad on Valgamaa vallad, Võrumaal Antsla, Mõniste, Urvaste ja Varstu vald ning Karksi vald Viljandimaal.

 Lätis, Leedus ja Poolas on juulikuu jooksul diagnoositud mitmeid sigade Aafrika katku juhtumeid. Seni Eestis sigade Aafrika katku diagnoositud ei ole, kuid 40 kilomeetri ulatuses Läti piirist on kehtestatud puhvertsoon.

Sellesse jäävates seakasvatusettevõtetes ja taludes  teostatakse loomade veterinaarkontrolli ning keelatud on elusloomade toomine ja väljaviimine tsoonist ilma järelvalveasutuse loata, selgitas põllumajandusminister Ivari Padar. Puhvertsooni jäävad kõik Valgamaa vallad, Võrumaal Antsla, Mõniste, Urvaste ja Varstu vald ning Karksi vald Viljandimaal.

Eile Vilniuses kohtunud Eesti, Läti ja Leedu põllumajandusministrid otsustasid taudi tõkestamiseks töötada välja kolme riigi ühise tegevuskava ja taotleda Euroopa Komisjonilt sigade hukkamisega seotud kulude täielikku kompenseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles