Elektriturg muutub tarbijale paindlikumaks ja mugavamaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriturg.
Elektriturg. Foto: Toomas Huik

Eesti elektriturg avanes kõigile tarbijatele 1. jaanuaril 2013 ning käesolevaks ajaks on selgunud vajadus täpsustada regulatsiooni. Muudatuste pakett hõlmab endas nii elektrituruseaduse kui Vabariigi Valitsuse võrgueeskirja määruse muutmist.

Üks peamisi muudatusi, mis otseselt puudutab kõiki tarbijaid, on ühe elektriarve juurutamine. «Eesmärgiks on, et kõik tarbijad saaksid maksta nii elektrienergia kui ka võrguteenuste eest ühe arve alusel. Samuti lasub elektri müügi ja võrguteenuse osutamisega seonduva informatsiooni vahendamise kohustus nüüd müüjal, et muuta kogu elektriteenuse osutamisega seonduv suhtlemine tarbijatele võimalikult mugavaks,» ütles majandus- ja taristuminister Urve Palo. Andmaks elektriettevõtjatele aega oma tegevuse seaduse nõuetega kooskõlla viimiseks, hakkavad need kehtima 1. jaanuaril 2016.

 

«Avatud elektriturul on oluline, et elektrimüüja vahetamine oleks võimalikult paindlik ja senine praktika näitab, et elektrimüüja vahetamiseks piisab ka 14-päevasest etteteatamisajast. Seetõttu lühendataksegi müüja lepingu lõpetamise etteteatamise aega 21 päevalt 14 päevale,» lisas Palo.

Samuti näeb muudatuste pakett ette süsteemiga ühendamata üliväikese eraldatud võrgu ja suletud jaotusvõrgu regulatsiooni. Lisaks kaotatakse ära elektrienergia müügi tegevusloa nõue neile võrguettevõtjatele, kes müüvad elektrienergiat ainult üldteenuse korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles