Samsungi domineerimine nutitelefonide turul hakkab läbi saama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galaxy S5
Galaxy S5 Foto: AP/Reuters/ScanPix

Uuringufirma IDC andmetel kahanes Lõuna-Korea tehnoloogiakontserni Samsungi osa maailma nutitelefonide turul teises kvartalis eelmise aasta 32,3 protsendilt 25,3 protsendile.

Samal ajal kui kogu nutitelefonide turg kasvas aastaga 23,1 protsenti, langes Samsungi tarne 3,9 protsenti.

Koos turuosaga on langenud ka nutittelefonide müügitulemused. Samsung Electronicsi mobiiliüksuse kasum langes teises kvartalis mulluselt 6,28 triljonilt wonilt (4,6 miljardilt eurolt) 4,42  triljonile wonile (3,21 miljardit eurole), mis märgib viimase kahe aasta kõige kehvemat kvartalitulemust, kirjutab Reuters.

Kogu kontserni tegevuskasum langes möödunud kolme kuuga eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 24,6 protsenti 5,2 miljardile eurole.

IDC andmetel on nutitelefonide turul tõusmas Hiina brändid Huawei ja Lenovo, mis hoiavad vastavalt 6,9 protsendiga ja 5,4 protsendiga turust kolmandat ja neljandat kohta. Teisel kohal on 11,9 protsendi suuruse osaga Apple.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles