Baltic Workboatsi tooteportfell täieneb uurimislaevadega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Workboatsi ehitatud laev Abro.
Baltic Workboatsi ehitatud laev Abro. Foto: Peeter Kukk

Saaremaa laevatehases on viimase aasta jooksul patrull- ning lootsilaevade kõrval kasvanud tublisti ka uurimislaevade valmistamise osakaal. Juuli alguses kirjutati Stockholmi Ülikooliga alla leping uurimislaeva ehitamiseks.

Baltic Workboatsi juhatuse esimehe Margus Vanaselja sõnul on Stockholmi Ülikooli näol tegemist väga nõudliku kliendiga. «Sellise keeruka ning seadmeid täis laeva ehitamine on suureks väljakutseks ka meie tehasele,» ütles Vanaselja.

25-meetrise uurimislaeva ehituslepingu kogumaksumuseks on 4,5 miljonit eurot, millest viiendiku moodustab laevale integreeritava teadusaparatuuri maksumus.

Saaremaa laevatehas on viimase aasta jooksul ehitanud uurimislaevu veelgi. Hiljuti anti Tartu Ülikooli Mere Instituudile üle Peipsi järve kalavarude urimiseks 15-meetrine uurimis-traallaev. Paar kuud tagasi andis ettevõte Riia sadamale üle 24-meetrise multifunktsionaalse mõõdistuse- ning poilaeva. Analoogne ehitati ka 2013. aastal Klaipeda sadamale. 

Nasva tehases ootab veel üle andmist vastvalminud Läti Keskkonnainspektsiooni multifunktsionaalne patrullaev. 

Alla on juba kirjutatud ka 30-meetrise uurimislaeva ehitamise leping Kasahstani riikliku keskonnauuringute ettevõttega. See laev peaks valmima 2015. aasta kevadel ning liikuma siis mööda Venemaa jõgesid Kaspia merele oma tööaladele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles