Tööstustoodangu kasv jätkus ka juunis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötlev tööstus.
Töötlev tööstus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tööstusettevõtted tootsid 2014. aasta juunis 1 protsent rohkem toodangut kui eelmise aasta juunis, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.

Jaanuarist alates püsis töötlev tööstus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes stabiilses 1–6 protsendilises kasvus. Juunis toodeti töötlevas tööstuses 2 protsenti rohkem toodangut kui 2013. aasta samal kuul. Toodang ületas eelmise aasta juuni taseme pooltes tööstusharudes. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist toiduainete, puidu ja metalltoodete tootmise kasv. Toodang vähenes elektroonika- ja keemiatoodete ning ehitusmaterjali tootmises.

Välisturule müüdi juunis 69 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2013. aasta juuniga vähenes toodangu müük ekspordiks korrigeerimata andmetel 2 protsenti, müük kodumaisele turule suurenes 5 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta juunis nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 1 protsent vähem toodangut kui mais.

2013. aasta juuniga võrreldes toodeti elektrit 12 protsenti ja soojust 7 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles