Alexela Energia müüs AS-i Keskkonnateenused enamusosaluse juhtkonnale

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela juht Heiti Hääl.
Alexela juht Heiti Hääl. Foto: Toomas Huik

AS Alexela Energia müüs 50,1 protsenti AS -i Keskkonnateenused aktsiatest ettevõtte juhtkonna kontrolli all olevale investeerimisettevõttele OÜ Pinna Properties, mille järel sai AS Keskkonnateenused juhtkond ettevõtte täisomanikuks, teatas ettevõte.

Alexela Energia nõukogu liikme Heiti Hääle sõnul oli tegemist grupi strateegilise otsusega.

«Kuna meil Tallinna Prügila aktsiaid omal ajal omandada ei õnnestunud, siis Alexela Energia poolt kavandatud sünergiad jäid tekkimata ning selle tulemusel otsustasime antud ärist väljuda. Tehingu tegi nii müüja kui ostja jaoks lihtsamaks asjaolu, et olime mitu aastat head partnerid ning meie vaatenurgast saab ettevõte kompetentse ja motiveeritud omaniku,» sõnas Hääl.

AS-i Keskkonnateenused juhatuse liikme Argo Luude sõnul on ettevõttel kavas jätkata sama meeskonna ja ilma suuremate muudatusteta.

«Oleme koos Alexela meeskonnaga seda ettevõtet viimastel aastatel arendanud ja mingit revolutsiooni kavas ei ole. Meil on korralik kliendibaas ning prioriteediks on selle rahulolu ja mõõdukas turuosa kasv. Tegevjuhtidena võtsime lisaks olemasolevale osalusele täiendavaid riske juurde, kuna meeskond usub Keskkonnateenuste tulevikku,» sõnas Luude.

Tehingut finantseeris LHV Pank. AS Keskkonnateenused käive moodustas 2013 aastal 21,5 miljonit eurot. Ettevõte teenis aastaga 1,4 miljonit eurot ärikasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles