Energiaturg: elektri börsihind juulis olulist võitu ei andnud

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Marko Saarm / Sakala

Populaarseima börsipaketi valinud elektritarbijate juulikuu arve on avalike hinnakirjade järgi 0,06 protsenti soodsam kui levinuima fikseeritud hinnaga paketi kasutajate oma, teatas elektrilepingute portaal Energiaturg.ee. Seitsme kuu kokkuvõttes on börsipakett siiski tunduvalt odavam.

Energiaturg.ee tegevjuht Pirmin Tamm ütles, et börsihinda tõstsid EstLink 2 ja Soome tuumajaama hooldustööd.

«Börsil toimus suurem hinnahüpe 20. juulil, mil algasid nii EstLink 2 kui ka Olkiluoto tuumajaama korralised hooldustööd» kommenteeris Tamm. «Börsihinda kergitaski peamiselt EstLink 2 hooldus, kuid ka erinevad Põhjamaade tuumajaamad, mis lähevad või tulevad hooldusest, mille lõpp venib mõnikord käivitamisraskuste tõttu edasi. Prognoosid näevad ette ka kuiva ilma jätkumist, mis omakorda tõstab hüdroenergia väärtust,» selgitas ta.

Tamm märkis, et aasta lõikes on börsihind olnud siiski 17 protsenti odavam ning tarbijad võiks julgemalt otsustada börsipaketi kasuks.

Energiaturg.ee on sõltumatu võrdlusportaal sobiva elektrilepingu sõlmimiseks, mida arendavad koostöös advokaadibüroo GLIMSTEDT, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles