Venemaa loobub välismaa bussidest ja trammidest

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene autotööstuse lipulaev KAMAZ.
Vene autotööstuse lipulaev KAMAZ. Foto: ELMAR OTS

Kreml keelas 66 tehnikatoote impordi Venemaale, mis kavatsetakse asendada kodumaistega.

Impordikeelu alla lähevad autobussid, trammid, ekskavaatorid, buldooserid, radioaktiivsete materjalide veoks mõeldud veoautod, autokraanad, tänavakoristustehnika ja avariitehniliste teenistuste masinad.

Impordikeeldu põhjendatakse valitsuse määruses siseturu kaitsmisega, rahvusliku majanduse arendamisega ja Venemaa kaubatootjate toetamisega.

Keelatud masinaid kavatseb Kreml tellida lisaks Venemaa ettevõtetele samuti tolliliitu kuuluvate Kasahstani ja Valgevene tootjatelt.

Kuigi impordikeeld sai teadeteagentuuri Interfaks vahendusel teatavaks täna, jõustus see juba tänavu 14. juulil. Trammide import keelatakse alates 1. jaanuarist 2015.

Eile teatas Venemaa president Vladimir Putin, et loobumine Ukraina sõjatööstuse toodangust on Venemaale väga hea, sest Kreml suudab ise tagada palju tänapäevasema sõjatehnika tootmise, millest tõuseb Venemaa tööstusele suurt kasu.

Samal ajal piirab Venemaa aktiivselt samadel põhjendustel ka toiduainete sissevedu välisriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles