Tallinna Sadamal läbi aegade parim poolaastakasum

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam.
Tallinna Sadam. Foto: Peeter Langovits

AS Tallinna Sadam teenis auditeerimata andmetel esimesel poolaastal 59 miljoni euro suuruse käibe juures 20,2 miljonit eurot puhaskasumit. Mullusega võrreldes suurenesid tulud seitse ning kasum 16 protsenti.

«Tänavuse aasta esimene pool oli Tallinna Sadama jaoks läbi aegade parimate näitajatega, seda nii finantstulemuste kui ka uue rekordtaseme saavutanud reisijatearvu osas,» lausus AS-i Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand.

Sajaprotsendiliselt riigile kuuluva Tallinna Sadama tegevustulud kasvasid seitse protsenti 59 miljoni euroni, tegevuskulud kasvasid samal perioodil 3,3 protsenti ja ulatusid kokku 26,4 miljoni euroni.

«Tegevustulude ja kasumi läbi aegade parima tulemuse saavutamisesse panustasid üheltpoolt nii tulud traditsioonilisest sadamategevusest kui ka jäämurdja Botnica edukast rakendamisest offshore-töödel suvisel navigeerimisperioodil,» kirjeldas Kaljurand.

Tallinna Sadama sadamates käideldava kauba maht kasvas aasta varasemaga võrreldes kaks protsenti 15,2 miljoni tonnini. Reisijate arv kasvas viis protsenti rekordilise 4,4 miljoni inimeseni, kasvu vedajaks oli suurima ehk Tallinn-Helsingi liini jätkuv kasv.

Esimesel poolaastal kandis Tallinna Sadam riigieelarvesse üle rekordilises mahus dividende – 42 miljonit eurot. Dividendimaksele lisandus tulumaksukulu summas 11,2 miljonit eurot.

Tänavu mais avas Tallinna Sadam Vanasadamas uue, 9,3 miljonit eurot maksma läinud kruiisikai, mis võimaldab Tallinnas vastu võtta kuni 340 meetri pikkuseid ja 42 meetri laiuseid ning kuni üheksameetrise süvisega kruiisilaevasid. Muuga sadama konteineterminali laienduse infrastruktuuril lõpetas operaator terminaliseadmete paigalduse ning terminal viidi plaanitult esimese poolaasta lõpuks teenindusvalmidusse.

Kuue kuuga külastasid Tallinna Sadama sadamaid kaubalaevad 1051 ja reisilaevad 2327 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles