Hooajatööle tuleb kiiresti reageerida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutus.
Töökuulutus. Foto: CV Keskuse ekraanitõmmis

Asendustöötaja leidmisel mängib suurt rolli tähtaeg. Mida lühemaks jääb uue töötaja leidmiseks antud aeg, seda keerulisem on personaliosakonnal antud töökohale ka kõigile sobivat kandidaati leida ning seda rohkem peab ettevõte olema valmis omalt poolt pakkuma.

Kuigi iga värbamisprotsess on erinev, soovitab CV Keskuse turundusjuht  Henry Auväärt tööandjal varuda aga aega nii töötaja leidmiseks kui tema välja koolitamiseks. «Kindlasti  mõjutab tööturult sobiva asendustöötaja õigeaegset leidmist ka vastav valdkond ning ametikoht.»

Ka CV Keskuse värbamisosakonna juht, Renita Käsper, leiab, et asendustöötaja leidmisel seab tingimused suuresti tähtaeg. «Seepärast peame just hooajaliste tööpakkumiste tippaegadel olema valmis võimalikult kiirelt reageerima,» leiab Käsper. «Mida lühemaks jääb uue töötaja leidmiseks antud aeg, seda rohkem peame pingutama, et antud kohale kliendile sobivat kandidaati leida. Soovitan tööandjatel olla võimalusel ettenägelik asendustöötajate leidmisel, et värbamine sujuks tõrgeteta ning oleks võimalikult tulemuslik.»

Hooajaliste töökohtade tippperioodiks võib tavaliselt lugeda aprilli-, mai- ning juunikuud. Tänavu lisandus aga ka märts, kus hooajaliste tööpakkumiste arv kasvas koguni 21 protsenti. Hooajaliste pakkumiste arv kasvas tänavu esimesel poolaastal 7 protsenti, võrreldes aasta tagasi sama ajaga. Hetkel leidub CV Keskuses 196 hooajalist pakkumist, kuid töökohti on kindlasti rohkem, kuna mõnele positsioonile värvatakse hooajatöödel korraga mitu inimest, selgitas Auväärt.

Kuna hooajatöö on paljudele võimalus lisaraha teenida, siis äratab ka avaliku palganumbriga pakkumine hooajalistes tööotsijates rohkem huvi, leiab Auväärt. Tema sõnul ulatub hetkel pakutav brutopalk tööpakkumistel, kus palk on avalikult välja toodud, 582 eurost kuni 1032 euroni. Seega pakutakse täna 11 protsenti kõrgemat teenimisvõimalust, kui seda tänavu aprillikuus, kui pakutav brutopalk ulatus 932 euroni.

Populaarseimaks kategooriaks, kust võib täna CV Keskuses leida hooajalisi pakkumisi on endiselt klienditeenindus. Võrreldes kevadega on aga suurenenud hooajaliste pakkumiste arv toitlustuse- ning turismi ja hotellinduse kategooriates ning vähenenud müügi kategoorias.

Tööotsijatel soovitab Auväärt kandideerida ikkagi ametikohtadele, mis vastab nende soovidele ning tingimused koos tööandjaga täpselt läbi rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles