Joogi- ja jäätisetootjad teevad kuumaga rekordeid

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Juuli kuumalaine on mõjunud hästi õlle- ja jäätisetootjatele, kelle müük on võrreldes jaheda juuniga ja eelmise aasta sama ajaga kasvanud umbes poole võrra.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop ütles, et kuumade ilmadega ostavad inimesed erakordselt palju vett ja karastusjooke. «Me teeme selle aasta juulis kindlasti kõigi aegade veemüügi rekordi,» sõnas Noop.

Juuli müük tervikuna on võrreldes mullusega kümme protsenti suurem, lausus Noop. Kui vaadata kogu suve, siis juunis oli müük aga languses. «Juuni iseenesest oli Eestis erakordselt kehv,» tõdes Noop. «Ei vaja vist väga pikka mõtlemist, kuidas mõjub jookide müügile see, kui juunis kolmel päeval sajab lund – loomulikult mõjub halvasti.»

Juulis saabunud soe suvi on Saku õlletehase juhi Margus Kasteini hinnangul joogitootja jaoks kergendus pärast väga külma juunit, mil karastusjoogid kippusid kauplustesse seisma jääma. Kokkuvõttes liigub Saku müük eelmise aasta suvega võrreldaval tasemel, kuid üle 40 protsendi on juulis tõusnud karastusjookide müük.

«Saku pudelivee müük ületab juba praeguseks eelmise aasta juulit rohkem kui 50 protsendi võrra,» rääkis Kastein.

Jäätisetootja Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk ütles, et juulis on Balbiino jäätisemüük kasvanud juuniga võrreldes peaaegu poole võrra. Kolk rääkis, et enim on kliendid kuumadel päevadel ostnud Balbiino uudistooteid.

Balbiino müüb oma jäätiseid lisaks poodidele Jätsiabis ehk kaubaautos, mis sõidab Tallinnas, Pärnus, Harjumaal ja Tartus ning mida saavad soovijad ka koju tellida. Kolgi sõnul müüb Balbiino Jätsiabis päevas kuni 1500 jäätist.

«Kuum ilm ja päikesepaiste on jäätisele alati parimad müügimehed – nii ka sel suvel,» sõnas jäätisetootja Premia Foods juhatuse esimees Katre Kõvask. Kõvaski sõnul toodab Premia jäätisevabrik iga päev l40 tonni jäätist. «Väravatest välja sõidab jäätist ligi 70 tonni päevas,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles