Vene börsid kukuvad taas

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Börs.
Moskva Börs. Foto: SCANPIX

Võimalikud uued sanktsioonid Euroopa Liidu poolt on kukutamas taas Venemaa börse, sest välisinvestorid on müümas Venemaaga seotud fonde.

Moskva börsi MICEX indeks oli täna õhtuks kukkunud 2,13 protsenti 1358,78 punktini, RTS indeks, mis peegeldab aktsiate hinnaliikumist dollarites, kukkus koguni 3,1 protsenti.

USAst juhitud suurim Venemaa aktsiaturgu järgivast börsil kaubeldavast fondist (Market Vectors Russia ETF) viidi eelmisel nädalal välja 12,3 miljonit dollarit. Juulikuust on investorid võtnud sellest fondist välja juba 90,8 miljonit dollarit.

«Me ei investeeri Venemaale sest ootamatute juhtumite risk on liiga suur,» ütles Bloombergile investeerimisfirma Twenty20 Investments investeeringute juht Irene Bauer.

Venemaa on sel aastal maailma 20 suurimast aktsiaturust kõige kehvemini liikunud börs. RTS indeks on alates aasta algusest kukkunud 15,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles