ELi odavaimad autod on Suurbritannias

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskasvule andis hoogu mootorsõidukite müük.
Majanduskasvule andis hoogu mootorsõidukite müük. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni reedel avaldatud andmetest ilmneb, et ELis olid eelmise aasta lõpus uued autod kõige odavamad Suurbritannias ning kõige kallimad Saksamaal.


Autode odavuselt järgnesid Suurbritanniale Rootsi, Taani ja Poola. Autode kalliduse edetabelis on teisel ning kolmandal kohal Luksemburg ja Prantsusmaa, vahendas The Wall Street Journal.

Maksueelseid hindu arvestades olid autod kõige odavamad aga Maltal, millele järgnesid Kreeka ja Soome.

Euroopa Komisjoni teatel tõusis ELi autode hinnaindeks eelmisel aastal 1,1 protsenti, samas kui üldiselt tõusid tarbijahinnad 1,7 protsenti. Autode hinnaerinevused liikmesriikide vahel kahanesid ning on näiteks võrreldes toidukaupade hinnaerinevustega väikesed.

Samas autode remondi- ja hooldusteenuste, samuti tagavaraosade hinnad jätkasid tõusmist inflatsioonist palju kiiremini, kinnitades vajadust 1. juunist kehtima hakanud rangemate konkurentsireeglite järele sõidukiremondi ja -hoolduse sektoris.

Uusi autosid registreeriti eelmisel aastal 14,4 miljonit, mis on 1,6 protsenti vähem kui tunamullu ja 9,5 protsenti vähem kui 2007. aastal.

Euroopa Komisjoni hinnavõrdlust ELi liikmesriikide ja peamiste automudelite lõikes saab näha siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles