Eestit ootab suur piimatrahv

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: Internet

Eesti põllumajandusminister Ivari Padar ütles eile Postimehele, et Eestit ootab tõenäoliselt 10-14-miljoni eurone piimatrahv.

«Olgem ausad, me oleme alati teadnud, et kui me üle toodame, siis trahv ka tuleb. See pole olnud saladus. Sellega on tulnud alati arvestada,» ütles Padar. «Oleme olnud ise alati näpuga näitajad, kui Euroopas keegi reegleid rikub. Ja ma kaldun arvama, et kui keegi teine oleks kvoodiületaja, siis näitaks teistele näpuga.»

Põllumajandusminister ütles, et Eesti peab leidma pehmeima maandumise: «Iseenesest on üldse absurd, et viimasel kvoodiaastal need ületasud rakenduvad. Aga sellised on olnud meie varasemad kokkulepped euroliiduga.»

Trahvi täpset suurust saab Padari sõnul praegu ainult ennustada. «Räägitakse 10–14 miljonist eurost üle-eestiliselt. Summa selgub tuleva aasta kevadel, kui vaadatakse, kui palju oleme 31. märtsi seisuga üle tootnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles