Ministeerium: dividendide võtmine on positiivne tendents

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusministeerium.
Majandusministeerium. Foto: Peeter Langovits

Kuna investeeringute tegemine ei ole makstavate dividendide kasvu tõttu kannatanud, on tegu positiivse tendentsiga, kommenteeris majandus- ja kommunikatsiooniministeerium suurettevõtete dividendide võtmise trendi.

Postimees kirjutas täna, et Eesti ettevõtluskeskkonnas on toimunud märgatavad muutused – välisomanduses olevad suurettevõtted on hakanud üha enam omanikele dividende välja maksma. Ainuüksi tosinkond suurimat välisomanikele kuuluvat dividendimaksjat viisid eelmisel aastal välja pea veerand miljardit eurot ning täitsid riigikassat 63 miljoni euro suuruse tulumaksuga.

«Kogu ettevõtluskeskkonda vaadates käib dividendide suurenemine kaasas ettevõtete kasumi kasvuga. 2012. aasta lõpul oli Eesti ettevõtetel bilanssides üle 16 miljardi euro jaotamata kasumit ning loogiline on, et osa sellest võetakse aeg-ajalt dividende välja,» kommenteeris ministeeriumi kõneisik.

«Seejuures tuleb jälgida, et ega investeeringud samal ajal ei ole kannata. Esialgsetel andmetel jäid Eesti ettevõtete investeeringud mullusega võrreldes pea samaks ning tänavu esimeses kvartalis isegi veidi tõusid. Seetõttu võib öelda, et väga positiivne on näha tendentsi, kus ettevõtted eelistavad kasumit välja võtta dividendidena,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles