EL keelab Vene riigile kuuluvatel pankadel Euroopast kapitali kaasamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelanna rubla sümbolit embamas.
Venelanna rubla sümbolit embamas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Euroopa Liit otsib võimalust, kuidas keelata Vene riigile kuuluvate pankade uute aktsiate ja võlakirjade ostmine, kirjutab Reuters Euroopa diplomaatide ütlustele toetudes.

Kava kohaselt keelataks vähemalt 50-protsendilise riigiosalusega pankadel uute aktsiate või võlakirjade emiteerimine Euroopa börsidel.

«Eesmärgiks on Vene riiklike finantsasutuste kapitalikaasamise kallinemine ning sellega raskendada Vene majanduse finantseerimist,» ütles agentuurile anonüümseks jääda soovinud Euroopa Liidu diplomaat, kelle sõnul võiks sellega kaasneda ka senisest kiirem kapitali väljavool Venemaalt.

Möödunud aastal emiteerisid Vene avaliku sektori finantsasutused 47 protsenti oma võlakirjadest Euroopa Liidu rahaturgudel, ühtekokku 7,5 miljardit eurot kogu 15,8-miljardisest võlakirjamahust.

Diplomaatide sõnul oli Euroopa Komisjon teinud EL-i saadikutele teinud ettepaneku kehtestada embargo Vene relvakaubandusele, Venemaa ekspordib EL-i 3,2 miljardi euro eest relvi ning EL-i relvaekspordi maht Venemaale on 300 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles