Atria Baltic oli esimesel poolaastal 0,3 miljoni euroga kahjumis

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maks&Moorits Delikatess verivorst lambasooles.
Maks&Moorits Delikatess verivorst lambasooles. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Atria Balticu müügikäive oli käesoleva aasta esimesel poolaastal 17 miljonit eurot, mis on 2,4% enam kui mullu samal ajal. Koos erakorralise kahjumiga oli Atria Balticu esimese poolaasta kahjum 0,3 miljonit eurot.

Atria Baltic müüs esimesel poolaastal Leedus Vilniuses asunud tehase kinnistu, mille müügist sai ettevõtte 0,4 miljonit eurot erakorralist kahjumit. Ettevõtte esimese poolaasta kasum ilma kinnistu müügita oli 0,1 miljonit eurot, mis on 0,5 miljonit eurot parem tulemus kui möödunud aastal samal ajal.

«Atria Balticu käibekasv ning kasumlikkuse paranemine on õiges trendis,» ütles Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm.

«Suurte ettevõtete ning neis toimuvate protsesside suunamine nõuab aega ja pingutust - kõik ei juhtu kohe. Oleme viimase paari aastaga saavutanud palju nii tootearenduse kui ka müügi vallas – meie kaubamärkide tuntus on kasvanud ning oleme suutnud sihtmärki tabada mitmete uute toodetega, mis on tarbijate poolt hästi vastu võetud ning olnud majandustulemuste paranemise tõukejõuks.»

Atria Eesti AS palgal on Eestis ligi 400 töötajat, tegu on suuruselt teise seakasvatajaga Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga Lihatööstuse. 2008. aastal saadi AS Wõro Kommertsi ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstuse omanikuks. 2009 ühinesid AS Wõro Kommerts, AS Vastse-Kuuste Lihatööstus ja AS Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS. Atria Eesti omab kolme kaubamärki: Maks & Moorits, Wõro ja VK. Atria Eesti AS kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy, mille möödunud aasta käive oli 1,411 miljardit eurot ja ärikasum 19.7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles