Pentus-Rosimannus: Rail Balticu teokssaamise kindlus on kasvanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkonnaministri Keit Pentus-Rosimannuse hinnangul on kindlus kasvanud, et Rail Baltic saab teoks.

«Nii Rail Balticu planeerijad kui kohalikud vallad ja külad on teinud suvekuudel väga tublit tööd ja ehkki erimeelsusi veel jagub, on tänase kohtumise järel ilmselt kõigil kasvanud kindlus, et Eestit ülejäänud Euroopaga ühendav kaasaegne raudteeühendus teoks saab. Valitsuskabineti soov on olnud selge - tuleb leida selline raudteetrass, mis on kõige väiksema mõjuga inimeste väljakujunenud eluolule ja mis teeb võimalikult vähe liiga ka loodusele ning mis on majanduslikult teostatav,» ütles minister BNS-ile.

«Täna tutvustati täiendavalt välja pakutud uusi trassiversioone, mis peaksid pakkuma leevendust eelkõige Kohilale ja Kiisale. Omavalitsused peavad koos planeerijatega need nüüd detailselt läbi vaatama ja hindama, kas uued alternatiivid on vastuvõetavamad ja väiksemate mõjudega kohalikule elule. Looduse ja keskkonna seisukohast me esialgse hinnangu järgi ületamatuid raskusi uutes trassialternatiivides ei näe,» lisas Pentus-Rosimannus

«Tänasel kohtumisel räägiti palju ka sellest, et nendele, kelle kinnistud jäävad Rail Balticu trassile, tuleb anda kindlus kompensatsiooni osas. Kui trassivalik saab selgemaks, järgneb juba kõigi kinnistuomanikega detailsem läbirääkimine. Selge on, et raudtee trassile jäävad kinnistud tuleb kompenseerida,» lisas ta.

Keskkonnaminister osales kolmapäeval riigikogus toimunud Rail Balticu toetusgrupi kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles