Avati läbi aegade suurim Euroopa õpilasfirmade võistlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
lapsi juba varakult õpetada teistega suhtlema ja koostööd tegema.
lapsi juba varakult õpetada teistega suhtlema ja koostööd tegema. Foto: Margus Ansu

Õpilasfirmad on Eesti majandusarengu oluline mootor, kuna pakuvad õpilastele esimese ettevõtluskogemuse, ütles minister Jevgeni Ossinovski täna Estonia kontserdisaalis parimate Euroopa õpilasfirmade võistluse European Company of the Year avatseremoonial.

«Õpilasfirma tegemise kaudu õpivad noored eesmärke seadma, vastutust võtma ja meeskonnas töötama. See kõik on väga oluline ka hilisemas elus edukas olemiseks,» selgitas minister. Ta lisas, et osales ka ise kooli ajal õpilasfirma tegevuses, mis pakkus talle väärtuslikke kogemusi kogu eluks.

25. juubeliaastat tähistav Euroopa õpilasfirmade võistlus toimub Eestis esmakordselt. Võistlus on läbi aegade suurima osalejate arvuga – koos juhendajate, mentorite, kohtunike ja ettevõtjatega saabub Eestisse umbes 400 külalist, kes esindavad kokku 38 õpilasfirmat.

Eestit esindab võistlusel TEAMO Õismäe Vene Lütseumist, mis on esimene vene koolist pärit Eesti parimaks õpilasfirmaks tunnistatud firma. TEAMO korraldab eesti ja vene keeles suhtlemiskursuseid 6-10 aastastele lastele ja seni on neil osalenud kokku umbes 200 last.

Eelmine Euroopa õpilasfirmade võistlus toimus 2013. aastal Londonis ja selle võitis Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilasfirma Kolm Põrsakest. Viimase kümne aasta jooksul on Eesti jõudnud Euroopa õpilasfirmade võistlusel viiel korral esikolmikusse olles selle näitajaga Euroopa kõige edukam riik.

22.-25. juulil Tallinnas toimuvat Euroopa õpilasfirmade võistlust korraldab Junior Achievement Eesti. Täpsem informatsioon Junior Achievement Eesti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles