Fond Control soovib Kopli liinide piirkonda rajada veepargi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata praegusele armetusele on Kopli liinid elukeskkonnana üks Tallinna pärleid, asudes mere ääres ja kesklinnast lähistel.
Vaatamata praegusele armetusele on Kopli liinid elukeskkonnana üks Tallinna pärleid, asudes mere ääres ja kesklinnast lähistel. Foto: Andres Haabu

Ettevõte Fond Control, mis kuulub ERE Gruppi, kaalub võimalust ehitada Kopli liinide piirkonda veepark.

Territooriumi hoonestamise konkursi tingimuste eelhinnang näitas, et sellise objekti rajamine on võimalik, kuigi selleks on vaja muuta territooriumi detailplaneeringut, teatas ettevõte.

Fond Controli juhatuse esimehe Dmitri Perepelitsõni sõnul sai kompanii juba linnalt seoses algatusega lootustandva vastuse. «Meie ettepanekut veepargi ehitamise kohta nimetati üldplaneeringute osakonnas uueks, aga tähelepanuväärivaks ideeks. Pealinna linnaplaneerimise amet aga tunnistas, et toetab selliste objektide rajamist Kopli liinide piirkonnas,» ütles Perepelitsõn.

Tänane territooriumi detailplaneering ei eelda niivõrd suurte objektide rajamist. Selleks et veepargi rajamine oleks võimalik, tuleb muuta detailplaneeringut, ühendades mitu väiksema pinnaga krunti. Lisaks rikuks suur arhitektuuriprojekt piirkonna ajaloolist ilmet. Seetõttu hakkavad veepuhkuse keskuse erinevad osad tõenäoliselt asuma omavahel ühendatud väiksemates ehitistes, seisab ettevõtte teates.

Veepargi avamine Kopli liinide piirkonnas võimaldab ettevõtte hinnangul anda sellele rajoonile täiendava sotsiaalse tähenduse ning teeb mugavamaks ja atraktiivsemaks elamise selles pealinna perspektiivses rajoonis. Veepark muutub ka magnetiks turistidele, kes praegu kasutavad sarnaste keskuste teenuseid näiteks Helsingis või Jurmalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles