Tallink prahib Silja Europa Austraaliasse

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Symphony
Silja Symphony Foto: Wikipedia.org

AS Tallink Grupp ja Bridgemans Services Ltd. sõlmisid prahilepingu, mille kohaselt läheb reisilaev Silja Europa alates augustist Austraaliasse, kus laeva kasutatakse majutuslaevana. Muudatus toob kaasa mitme laeva ümberpaigutamise erinevatel Tallinki liinidel.

Silja Europa prahtimisest tulenevalt toimuvad liinidel esialgu järgnevad ümberpaigutused: täna Tallinna-Stockholmi liinil sõitev Baltic Queen asendab eeldatavalt 7. augustist Tallinna-Helsingi liinil sõitvat laeva Silja Europa ja täna Riia-Stockholmi liinil sõitev Romantika hakkab asendama Tallinna-Stockholmi liinil sõitvat laeva Baltic Queen. Riia-Stockholmi liinil jätkab liiklust Isabelle.

Silja Europa prahtimine ja laevade ümberpaigutamine toob endaga kaasa töötajate arvu vähendamise. Töötajate ametiühingutega on alustatud läbirääkimisi.

Tallink Grupi juhatuse aseesimees Andres Hunt sõnas, et muudatuste eesmärgiks on parandada kontserni tegevuse efektiivsust ja kasumlikkust. «1993. aastal ehitatud Silja Europa tegevuskulud on seoses laeva vanuse ja 2015. aastast kehtima hakkavate uute nõuetega kütusele suuremad kui 2009. aastal ehitatud Baltic Queenil,» lausus Hunt.

Kõigi klientidega, kelle broneeringuid antud muudatused puudutavad, võtab Tallink personaalselt ühendust.

Hunt lisas, et Tallink jätkab tööd, et leida võimalusi laevastiku ja liinide optimeerimiseks ja selle tulemusena võib kaasneda täiendavaid muutusi laevade opereerimises.

Silja Europa prahilepingu kestvus on vähemalt 14 kuud, pikendamise võimalusega kuni 48 kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles