Lääs esitas Putinile õnnetuspaiga uurimise ultimaatumi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa hoiatasid eile õhtul Vene presidenti Vladimir Putinit, et too seisab teisipäeval silmitsi edasiste sanktsioonidega, kui ei taga uurijatele täielikku juurdepääsu lennuõnnetuse piirkonnale Ukraina idaosas.

Briti välisminister Philip Hammond viitas seejuures Venemaa kui võimaliku «paariariigi» staatusele, kirjutab Financial Times. Tema Saksa ametivenna Frank-Walter Steinmeieri sõnutsi on Moskval nüüd «viimane võimalus» tõestada, et nad on huvitatud lahendusest.

Prantsuse president Francois Hollande, Saksa kantsler Angela Merkel ja Briti peaminister David Cameron leppisid omavahelistes telefonikõnedes kokku, et kui Putin kohe päästetöid toetama ei asu, «panevad» nende välisministrid oma teisipäevasel kohtumisel «paika tagajärjed».

Kõige selle juures on Hollande siiski ettevaatlik, sest kardab Malaisia reisilennuki allatulistamise tõttu sattuda taas rambivalgusse Mistral-tüüpi kopterikandjate tarnega Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles