Eestisse laienes idufirmade võrgustik Silicon Vikings

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Surfing and Launching in Silicon Valley». Silicon Vikingsi üritus Tallinnas.
«Surfing and Launching in Silicon Valley». Silicon Vikingsi üritus Tallinnas. Foto: Peeter Langovits/Postimees

USA tehnoloogiameka Silicon Valley ja Põhjamaade iduettevõtteid ning investoreid ühendav võrgustik Silicon Vikings laienes Tallinnasse, avades Eesti alustavatele tehnoloogiaettevõtjatele võimaluse liituda enam kui 5000 eksperti koondava ühendusega.

Silicon Vikingsi tegevjuhi Ingrid Echteri sõnul hõlmab Silicon Vikings vaid Põhjamaadest pärit idufirmasid.

«Usume, et kõik põhjamaalased on küllaltki sarnase ärikultuuri ja käitumistavadega, seetõttu suudame just neile keskendudes tagada nõustamise ja võrgustiku mis on neile ka tegelikult kasulik ja vajalik Silicon Valleys,» märkis Echter.

Silicon Vikings on asutatud üle 15 aasta eest eesmärgiga suurendada Silicon Valley ettevõtjate, investorite ja akadeemikute teadlikkust Põhjamaade tehnoloogiapotentsiaalist ning siinses piirkonnas sündivatest uutest ideedest ja ettevõtmistest. Võrgustiku käivitumine lähtus lihtsast põhimõttest, et kui sarnase mõtlemisega inimesed pääsevad omavahel suhtlema, siis sünnib sellest häid arenguid. Võrgustik korraldab regulaarseid kohtumisi, tutvustusüritusi ning koolitusi nii siin kui sealpool ookeanit. Aktiivset koostööd tehakse idufirmadega Taanis, Rootsis, Soomes, Islandil ja Norras ning nüüdsest ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles