Mobiilioperaatorid on mullusest langusest toibumas

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Mobiilioperaatorid on eelmise aasta käibe ja kasumi langemisest toibunud ning loodavad andmeside ja uute teenuste abil äri stabiilsele kasvule juhtida.

Suhteliselt head tulemust on näidanud Elisa Eesti, mille käive kasvas esimesel poolaastal mulluselt 44,9 miljonilt eurol­t 46,2 miljoni euroni. Ette­võtte kulumieelne ärikasum jäi eelmise aasta esimese poolega võrreldes samaks, küündides 12 miljoni euroni. Äri on aastaga stabiliseerunud – mullu samal ajal oli Elisa käive poole aastaga vähenenud lausa 14 protsenti ning kasum üle 16 protsendi.

«Eelmisel aastal oli kõigil operaatoritel erinevate regulatsioonide tõttu selge kasumilangus, sellel aastal oleme stabiilsemad,» kommenteeris Elisa Eesti juht Sami Seppänen, lisades, et lähitulevikus loodetakse kasvada turust kiiremini.

Elisa klientide arv on aastaga kasvanud 7000 võrra, 647 453 kliendini. Seppäneni sõnul võideti kliente juurde nii 4G-võrgu arendamise abil kui ka konkurentidelt üle meelitades. «Teiste operaatorite võrkudest on kliendid soovinud mobiiltelefoninumbriga enim üle tulla just Elisa võrku. Elisa on numbriliikuvuse liidripositsiooni hoidnud juba viimased neli ja pool aastat,» rõhutas Seppänen majandustulemuste kommentaaris.

Turuliidri EMT klientide arv on võrreldes eelmise aasta esimese poolega jäänud enam-vähem samaks ehk juuni lõpus oli operaatoril 872 600 klienti. Kevadest EMT ja Elioni emafirma Telia Sonera Eesti ärisid juhtima asunud Valdo Kalm tõi välja, et kuigi klientide koguarv püsib aastatagusega samal tasemel, on selgelt suurenenud andmeside kasutajate osakaal. Edasine kasv peaks tulema just nende arvelt.

«Juba üle 30 protsendi andmeside liiklusest toimub 4Gs, mis on väga hea, kuna seal on rohkem ruumi. Eks me üritame oma kliente sinna ka suunata, kuna kiirused on teised ning kvaliteet on parem,» ütles Kalm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles