Saksamaal võeti vahele võimas vorstikartell

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa vorstimeistrid on juba aastaid ebaausalt tegutsenud.
Saksamaa vorstimeistrid on juba aastaid ebaausalt tegutsenud. Foto: Panther Media/Scanpix

Nagu avastasid Saksa uurijad, on juhtivad vorstimeistrid juba aastakümneid omavahel kokku mänginud ning toodangu hindu rihtinud.

Karistuseks on neile nüüd määratud 338 miljoni euro suurune trahv, mille peavad kamba peale tasuma 21 tootjat ja 33 üksikisikut, kelle esimene kohtumine leidis aset Hamburgi hotellis nimega Atlantic.

Nagu kirjutab Financial Times, peegeldab trahvisumma suurus kindlasti ka sealiha erilist kohta sakslaste toidulaual. Tegemist on ülekaalukalt populaarseima lihaliigiga: lihatööstuse andmetel sõi keskmine sakslane 2012. aastal ära 38 kilogrammi sealiha, mis võrdub 380 Bratwurstiga.

Linnu- ja veiseliha jäävad vastavalt 11 ja 9 kiloga kaugele maha.

Süüdlaste nimekirjas on sellised tuntud tegijad nagu Böklunder, Wiesenhof ja Rügenwalder.

Saksa uurijad teevad käesoleval aastal tugevat tööd ning on juba jõudnud võtta vahele ka õlle- ja suhkrukartelle. Trahvide tänavune kogusumma on tõusnud 900 miljoni euro peale – mulluselt 240 miljonilt eurolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles