Läti linn üllatab «alkoholirendiga»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi tootmine.
Alkoholi tootmine. Foto: SCANPIX

Kui Bauska üle laskub öö ning alkoholimüük on keelatud, saavad soovijad endale vägijooke nüüd rentida.

Uus teenus torkas ajakirjanikele silma linnas toimunud kantrifestivali ajal, kus potentsiaalsetele klientidele – naisterahvaid vältides – vastavasisulisi infolehti jagati.

Nagu kirjutab Dienas Bizness, sattus üks müügimeestest niiviisi erariietes korrakaitsja peale. Viimane olla näidanud töötõendit ning noormees pistnud plehku.

Kohaliku ajalehe Bauskas Dzive ajakirjanike sõnutsi on paljud linnaelanikud reklaamitud telefonile ka helistanud ning tellimusi esitanud. Neile selgitati, et tegemist on firmaga Alcoclub, mis töötab vaid ajavahemikus 22.00 – 8.00 (mil alkoholimüük on keelatud).

Bauska lähistel Jauncodes on viidud läbi ka ajakirjanduslik eksperiment, mille käigus telliti liitrine pudel rummi Casino. Kättetoomine läks maksma 25 eurot. Valge maasturiga saabus firma esindaja ning andis pudeli üle.

Esindaja selgitas ka võimalusi: kui kaupa ei ole kella kaheksaks hommikul eesmärgipäraselt ära tarvitatud, võib helistada ettevõttesse – tuleb inimene, võtab pudeli ja tagastab raha. Palve peale saada mingisugune tehingut tõendav dokument selgitas firma töötaja, et iga pudeli number on kirjas – sellest piisab.

Linna piirides maksab teenus 2 eurot, pikemate sõitude puhul tasu suureneb.

Bauska politseijaoskonnast öeldi ajakirjanikele, et sellel äril hoitakse silma peal. Kohaliku omavalitsuse esindaja kinnitas, et uue firma ilmumine valmistab talle meelehärmi ning ta on kategooriliselt vastu alkoholiga kaubitsemisele ebasobival ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles