Rootslane ostis enamusosaluse Südameapteegis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südameapteegi brändi esitleti 2012. aasta veebruaris.
Südameapteegi brändi esitleti 2012. aasta veebruaris. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Täna sõlmiti tehing, mille järgi omandas Rootsi suurinvestor Oskar Svensson 70-protsendilise osaluse Eesti suuruselt kolmandas apteegiketis - Südameapteegis.

Tarmo Laanetu, senine Südameapteegi omanik,  jääb vähemusaktsionäriks, omades 30 protsenti Pharmaswed AB aktsiatest (Südameapteegi omanikettevõte). Südameapteegi juhtimises muudatusi ei toimu, Tarmo Laanetu jätkab Südameapteegi nõukogu esimehena ning Mart Mägi Südameapteegi juhatuse esimehena.

Oskar Svenssonon on Runsvengruppen AB (ÖoB kauplused – runsvengruppen.com)  endine juhatuse esimees ja praegune nõukogu esimees. Ettevõte on Rootsis turuliider kodumajapidamiste tarbekaupade segmendis, omades 100 kauplust ja aastast käivet enam kui 4 miljardit rootsi krooni.

«Südameapteegi jaoks on tehingu näol tegemist tugeva konkurentsieelise loomisega tänasel muutuval apteegiturul. See lisab meile kindluse ja finantsilise tugevuse liikumaks Baltikumi ja Põhjamaade ravimiturule ning leidmaks täiendavaid kasvu allikaid tervishoiu sektoris Eestis. Oskar Svensson on suurte kogemustega investor, kellel on põhjalikud teadmised jaekaubanduse sektorist,» sõnas Tarmo Laanetu.

Oskar Svensson kommenteeris enamusosaluse omandamist, öeldes, et investeering on oluline samm tema investeerimisportfellist. «See on loomulik samm peale tegusat koostööd Tarmo Laanetuga, kes on lühikese ajaga üles ehitanud suurepärase apteegiketi Eestis. Tema kogemused ravimiturul ja minu teadmised jaeäris loovad parimad eeldused edasiseks koostööks ja laienemiseks ravimi- ja tervishoiuäris.»

Südameapteegi ketti kuulub 68 apteeki ja see on tööandjaks 285 töötajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles