Estonian Air algselt neile mõeldud Bombardieri lennukeid ei saa

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Bombardier CRJ900 NextGen.
Uus Bombardier CRJ900 NextGen. Foto: Bombardier

Algselt Estonian Airile mõeldud Bombardieri lennukid, mis teisel pool suurt lompi ka EA värvides kaamerasilma ette jäänud, ei lendagi siiapoole, kuna Bombardier äris need paremale pakkujale edasi.

Estonian Airi juht Andrus Aljas märkis, et suurt probleemi sellest ei tule, kuna lennuk on ikkagi lennuk, ning nende saamiseks räägitakse Bombardieriga endiselt läbi. «Bombardier leidis lihtsalt sobivama tootmise ajakava, mis sobis ka meile,» seletas Aljas.

Tema sõnul oleks uusi lennukeid vaja selle aasta lõpus, kuid ei osanud öelda, kas just selleks ajaks need ka saabuvad või veidi hiljem. «Ükski klient teenindamata ei jää, lennukid on meil ju ka praegu olemas,» sõnas firmajuht.

Aljas kinnitas, et 12 miljoni dollariline sissemakse lennukite ostmiseks kindlasti raisku ei lähe. 

Ettevõtte majandusaasta aruande järgi võlgneb Estonian Air praegusele suuromanikule SAS-le 97,6 miljonit krooni. Laenu tähtaeg oli 15.06.2009, kuid seda tagasi ei makstud. Osa laenust, 37 miljonit krooni, konverteeriti mullu firma aktsiakapitaliks. Laenu tagatiseks on pandud uute lennukite saamiseks tehtud sissemakse

Lisaks võlgneb EA emafirmale 32,6 miljonit krooni. Laenu tagatiseks on panditud hoonete kompleks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles