Teine kvartal kahandas töötute armeed 16 000 inimese võrra

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Raigo Pajula

Tänahommikuse seisuga oli Eesti Töötukassas arvel 79 309 inimest, mis tähendab, et registreeritud töötute arv on vähenenud teises kvartalis ligi 16 000 inimese võrra.

Protsendiliselt on registreeritud töötus kvartaliga vähenenud 14,6-lt 12,2-le. Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul annab taoline töötuse vähenemine tunnistust sellest, et aasta alguses tehtud otsused ja suurem teavitamine pakutavatest teenustest on olnud õiged ja vajalikud.

«Kindlasti on oma osa töötuse vähenemisel ka hooajaliste tööde lisandumisel, ent kui vaadata kasvõi ainult palgatoetuse kasutamiseks sõlmitud lepinguid, on näha, et valdav enamus neist on sõlmitud pikkusega vähemalt aasta, mis ei näita hooajalisust, vaid tegeliku tööhõive kasvu,» ütles ta.

Viimase nädalaga vähenes registreeritud töötute arv 1442 inimese võrra. Aprilli algusest alates on registreeritud töötute arv vähenenud kokku 15 935 inimese võrra.

Töökohti oli Eesti Töötukassal 8. juuli seisuga vahendada 2170. Kõige enam otsitakse ehitajaid (172), klienditeenindajaid (121), maalreid, tapeetijaid ja siseviimistlejaid (106) ning müügiesindajaid ja -konsultante (103).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles