Pangad väljuvad kinnisvaraärist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pangad tõmbavad kinnisvaraäris otsi kokku – pankrotivarana ostetud hapude laenude tagatisvarast on suur osa müüdud ning juurde midagi ei osteta, kirjutab Äripäev.

Kahe suurema, Swedbanki ja SEB kinnisvaraäri portfellid on aastaga mitu korda kahanenud. «Meie hinnangul hakkas turg normaalselt toimima juba 2012.–2013. aastal ning seetõttu ongi käsil väljumisfaas,» kommenteeris SEB panga kinnisvarafirma Estectus tegevjuht Hannes Kuhlbach.

Elavnes elamispindade ja äripindade müük, samas jäi kahvatuks tootmis- ja ärimaa ning elamumaa nõudlus linnade lähivaldades. Kuhlbachi sõnul võib nõustuda, et vähemasti kahe suurema panga kinnisvara haldusettevõtted on oma tegevust saneerijatena lõpetamas. Estectus müüs eelmise aasta alguses vara 17,5 miljoni euro eest, müügis on vara veel veidi enam kui 5 miljoni ­euro väärtuses. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles