Kruiisituristid elavdavad majandust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevade külastused.
Kruiisilaevade külastused. Foto: Tallinna Sadam

Tallinna Sadama andmetel külastab sel aastal Eestit 312 kruiisilaeva, mis toovad siia ligikaudu 480 000 kruiisituristi – lühikülastusele tulevaid turiste jagub lisaks Tallinnale ka Saaremaale.

Tallinnas peatuvad kruiisilaevad on üldjuhul teel Peterburi või sealt tagasi, selgitas Tallinna Sadama turundusspetsialist Triin Rum. Tema sõnul viibivad kruiisituristid Eestis keskmiselt kaheksa tundi – laev saabub hommikul ja lahkub õhtul. Turismiprogramme külalistele korraldavad siinsed tuntumad reisikorraldajad.

Möödunud nädala neljapäeval saabus Tallinna kruiisisadamasse viis laeva, mille pardal oli rahvast üle kogu maailma – Ameerika Ühendriikidest, Kanadast, Indoneesiast, Mehhikost ja mujalt. Kruiisituristid Ilman ja Henry on pärit Indoneesiast ning suundusid kruiisilaevaga edasi Peterburi. «Oleme varemgi Tallinna külastanud, kuid krooni ajal oli odavam sisseoste teha,» meenutasid nad.

Laevad tulevad Eestisse üldjuhul Soomest, Rootsist, Saksamaalt, Suurbritanniast või Taanist. Mulluse statistika põhjal oli enim kruiisireisijaid rahvuselt sakslased (24 protsenti), ameeriklased (19 protsenti) ja britid (17 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles