«Ajujahi» koordinaator: nüüd oodatakse konkursi võitjatelt rohkem

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujahi finalistid eelmisel aastal.
Ajujahi finalistid eelmisel aastal. Foto: Toomas Tatar / Postimees

«Ajujahi» konkursi võitjatelt oodatakse rohkem ja nende ideed on tugevamad, aga sellegipoolest ei ole see tegutsema jäävate ja edukate ettevõtjate konkurss, vaid ideede genereerimise koht, ütles «Ajujahi» koordinaator Anu Puusaag.

Puusaag: «Konkursi algne idee oli toetada aktiivsemaid tudengeid nende äriideede genereerimisel ja elluviimisel, et nad näeksid ühe karjäärivalikuna ka ettevõtjaks hakkamist.

Tänaseks on «Ajujaht» Eesti prestiižseim ja tuntuim äriideede elluviimise projekt, milles tudengid moodustavad väiksema osa ning enamik osalejaid on hoopis kõrgharidusega spetsialistid, kes nüüd oma teadmisi oma äri loomisesse rakendavad. «Ajujahi» võistlejate keskmine vanus viimasel hooajal oli 30 eluaastat, 2007. aastal oli see 23 eluaastat.

Ka konkursile esitatud ideede kvaliteet on läbi aegade paranenud. Kui konkursi algusaegadel toetati pigem katsetamist ning tegelikke tugevaid uusi ettevõtteid EAS ei oodanudki, siis nüüd on konkursi ideed juba selgelt tugevamad ja konkursi võitjatelt oodatakse ka rohkem.

Samas ei ole «Ajujaht» kindlasti veel tegutsema jäävate ja edukate ettevõtjate konkurss, pigem ikkagi äriidee genereerimise, selle elluviimise algatamise ja proovimise võistlus, kuid võimalus edukaks saada on ilmselt suurema tõenäosusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles