Ukraina aktivistid protestivad Vichmanni kavandatava ehituse vastu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Vichmann.
Marcel Vichmann. Foto: Toomas Huik / Postimees

Ukraina Odessa oblasti aktivistid protestivad Eesti ärimehe Marcel Vichmanni kavandatava ehitustegevuse vastu Zatoka kuurortkülas ja taotlevad ehituse peatamist.

Aktivistid on veendunud, et  Zatokasse kerkib sanatooriumi ja puhkebaasi asemele järjekordne oligarhide «linnake» või «20-korruseline paadisadam korteritega», kirjutab inforechie.com.

Kavandatava ehituse taga on Ukraina ärimees Sergei Kivalov ja Marel Vichmann, keda Ukraina uudisteportaal nimetab Eesti oligarhiks.

Zatoka külla rajati 2012. aastal Ukrainas ja Poolas toimunud jalgpalli EMi ettevalmistuste käigus puhkebaas «Leks», mida nüüd on kavas kaks korda laiendada. 

Kohaliku aktivisti Gennadi sõnul plaanitakse külla rajada kõrghoone või midagi Harry Potteri stiilis lossi sarnast. Ukraina aktivisti Mark Gorodienko sõnul tuleb ehitus peatada.

Kivalovit tundvad inimesed uudisteportaalile Zatokas plaanitavast ehitusest täpsemalt ei rääkinud, kuid märkisid, et territooriumi valisid ehituseks välja Marcel Vichmanniga seotud inimesed. Uudisteportaali andmetel on Zatokasse kavas rajada niinimetatud eliitküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles