Vene turistide arv vähenes veelgi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Palace
Hotell Palace Foto: Jelena Rudi

Mais peatus majutusettevõtetes 274 000 turisti. Välisturiste oli 2 protsenti ja siseturiste 9 protsenti rohkem kui eelmise aasta mais, teatas statistikaamet.

Mais peatus majutusettevõtetes 194 000 välisturisti. 64 protsenti turistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Läti turiste oli majutusettevõtetes 14 protsenti rohkem kui eelmise aasta mais. Soome turistide arv püsis eelmise aasta tasemel, aga Venemaa turistide arv vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes kolmandat kuud järjest.

Mitmetest Euroopa riikidest saabus rohkem turiste kui aasta tagasi mais — Saksamaalt 13 protsenti, Suurbritanniast 9 protsenti ja Leedust 3 protsenti rohkem. Samas Rootsist, Norrast ja Taanist saabunud turiste peatus majutusettevõtetes vähem.

Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv. Eelmise aasta maiga võrreldes peatus majutusettevõtetes kaks korda rohkem Jaapani turiste, Hiinast ja Lõuna-Koreast oli turiste vastavalt 40 protsenti ja 23 protsenti rohkem.

70 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu ja Tartu linn, kus peatus vastavalt 8 protsenti ja 6 protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest. 72 protsenti välisturistidest olid puhkusereisil ja viiendik tööreisil.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 80 000, mida oli üle 6000 siseturisti rohkem kui eelmise aasta mais. Harju maakonnas peatus 28 protsenti, Pärnu maakonnas 13 protsenti, Tartu maakonnas 12 protsenti ja Ida-Viru maakonnas 9 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. 57 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 30 protsenti tööreisil.

Mais pakkus külastajatele teenust 1071 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba ja 46 000 voodikohta. Eelmise aasta maiga võrreldes lisandus 52 majutusettevõtet 335 toa ja 1295 voodikohaga. Mais oli täidetud 46 protsenti tubadest ja 36 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 36 eurot ning oli 2013. aasta maiga võrreldes kahe euro võrra kallim. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles