Kas Air Balticu riigiabi otsus annab lootust ka Estonian Airile?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic.
Air Baltic. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Eile teatas Euroopa Komisjon, et Air Balticule antud riibiabi oli kooskõlas Euroopa seadustega. Sellele järgnes kohe küsimus, kas see positiivne otsus võib suurendada ka Estonian Airi lootust riigiabi kooskõlastamiseks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ütles pressiesindaja Rasmus Ruuda vahendusel, et riigiabi menetlused on kõik siiski erinevad. «Air Balticu otsus on kahtlemata positiivne, eelkõige just kogu Baltikumi lennuühenduste valguses. Eesti riik töötab selle nimel edasi, et positiivse lahenduseni jõuaks ka meie rahvusliku lennukompanii riigiabi loa menetlus. Kõik riigiabi juhtumid on erinevad ja ma ei võrdleks neid,» kirjeldas Ruuda.

Peaminister Taavi Rõivas ütles valitsuse pressikonverentsil, et kuigi Air Balticu ja Estonian Airi kaasused tunduvad esmapilgul sarnased, siis nüanssides on nad siiski üksjagu erinevad.

«Estonian Airi puhul ei ole infot, millal ja millise otsuseni võiks Euroopa Komisjon jõuda. Seega oleks sel teemal praegu ka kohatu spekuleerida. Ma loodan, et Air Balticu kaasus annab lootust ka meile, kuigi automaatselt need üks ühele seotud ei ole ja nüanssides on seal päris palju erinevusi,» ütles Rõivas.

Estonian Air ise ei olnud hinnangut nõus andma ning pressiesindaja Ilona Eskelinen kinnitas vaid veel kord, et nad on Euroopa Komisjonile esitanud kõik nende poolt soovitud materjalid ja nende senised tulemused on kulgenud vastavalt restruktureerimisplaanile. Hetkel on neil käsil restruktureerimisplaani täiendamine, millega loodetakse lõpule jõuda lähinädalate jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles