Facio Ehituse endised juhid on kriminaaluurimise all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facio
Facio Foto: Mihkel Maripuu

Pankrotis Facio Ehituse OÜ juhatuse liikmete Kaido Saveljevi ja Riho Kalve suhtes algatati juunis kriminaalasi karistusseadustiku pankrotiparagrahvide alusel.

«Seal on kolm pankroti paragrahvi, üks on maksejõuetuse tekitamine, siis on pankrotiavalduse viivitamatu esitamise kohustuse rikkumine,» ütles ettevõtte pankrotihaldur Peeter Sepper BNSile. Kolmas paragrahv puudutab raamatupidamise kohustuse rikkumist.

«Politsei uurib kriminaalasja ja me siin võlausaldajatega mõtleme, kas on võimalus esitada juhatuse liikmete vastu ka mingeid hagisid,» märkis Sepper.

«Vara ju Facio Ehitusel ei ole, ja me saame tegeleda ainult endiste juhatuse liikmetega, esitada nende vastu nõudeid, kriminaalasi on juba menetluses, aga kusagilt mujalt vara või raha küsida meil ei ole alust ega ka praktilist mõtet, sest ka need ettevõtted, kuhu varad jagunemise teel liikusid, on ka omadega juba õhtul. Põhiliselt on meie eesmärk tegeleda juhatuse liikmetega,» selgitas Sepper.

Kokku on Facio Ehituse vastu nõude esitanud 21 võlausaldajat. Suurim võlausaldja on Riigi Kinnisvara AS (RKAS), mille nõude suurus on 1,5 miljonit eurot. 

Harju maakohus kuulutas Facio Ehituse OÜ pankroti välja 17. aprillil. Facio Ehituse OÜ puhul on tegemist Facio Ehituse ASi õiglusjärglasega, kuhu tõsteti kõik pankrotistunud Facio Ehituse ASi varad. Facio Ehituse juhtkond on seotud skandaalsete ehitusfirmadega Facio, Elinord ja Riito Ehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles