Juncker tahab üleeuroopalisi maksureegleid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestit külastanud Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker lausus, et ka Eesti on aeg-ajalt takistanud enamushääletuse sisseviimist ELis.
Eestit külastanud Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker lausus, et ka Eesti on aeg-ajalt takistanud enamushääletuse sisseviimist ELis. Foto: Peeter Langovits

Peatselt ametisse astuv Euroopa Komisjoni uus president Jean-Claude Juncker ütles eile, et ettevõtted peaksid maksma makse seal, kus nad kasumit teenivad.

«Riikide vahel ei tohiks olla ebaõiglast konkurentsi ettevõtete tulumaksu vallas,» ütles Juncker europarlamendi roheliste ees esinedes ning selgitas, et on maksudest kõrvalehiilimise vastu.

Nagu kirjutab Wall Street Journal, propageeris Juncker ühist ettevõtete tulumaksubaasi – ühtset maksustatava kasumi rehkendamise reeglistikku Euroopa Liidus tegutsevatele ettevõtetele.

Juncker esineb 16. juulil toimuva ELi ülemkogu eel – kus ta kõigi eelduste kohaselt Euroopa Komisjoni presidendiks kuulutatakse – erinevatele europarlamendi fraktsioonidele. Päev enne ülemkogu ehk 15. juulil hääletab Junckeri kanditatuuri üle Euroopa Parlament. Toetuses ei tohiks olla mingit kahtlust.

Euroopas on tekitanud paksu pahameelt internetifirmade maksukäitumine. ELi hoovad maksude vallas on väetid, liikmesriigid naudivad vetoõigust mistahes maksuettepanekute üle – mida Junckeri poolt ligi kaks aastakümmet peaministrina juhitud Luksemburg mitmel puhul kasutanud on.

Junckerilt kõlas eile ühtlasi üleskutse kehtestada kõigis Euroopa maades miinimumpalk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles