Suur ülevaade: Eesti börsifirmade aktsionäride üldkoosolekud on lakoonilised

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kaubamaja aktsionäride koosolekul osalesid teiste seas suuromanikud nõukogu esimees Jüri Käo (vasakul) ja nõukogu liige Enn Kunila.
Tallinna Kaubamaja aktsionäride koosolekul osalesid teiste seas suuromanikud nõukogu esimees Jüri Käo (vasakul) ja nõukogu liige Enn Kunila. Foto: Peeter Langovits

«Püüame teha kiirelt ja konstruktiivselt,» juhatas jäätisetootja Premia Foods aktsionäride üldkoosoleku sisse ettevõtte juht Katre Kõvask. Kiired ja konstruktiivsed (mõnikord liigagi) olid peaaegu kõikide börsiettevõtete selle aasta aktsionäride üldkoosolekud, kus Postimehel õnnestus osaleda.

Jäätisetootja koosoleku ametlik osa kestis vaid 25 minutit, mille jooksul võeti läbi neli päevakorrapunkti: lisaks tavapärasele eelmise aasta majandusaruande kinnitamisele, kasumi jaotuse otsutamisele ja audiitori valimisele otsustati ära ka oma aktsiate omandamise ja tagasiostuprogrammi kindlaksmääramise küsimus. Vaid mõni üksik koosolek kestis üle tunni, enamasti saadi hakkama kolmveerand tunniga.

Tõsi, Premia Foodsi koosolekul oli pärast ametliku osa lõppu veel avatud nn vaba mikrofon, kus aktsionäride küsimused protokolli ei läinud. Küsimused-vastused olid tõesti vabas vormis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles