Josing: Eesti kuulub suurimate taastujate hulka

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKI direktor Marje Josing.
EKI direktor Marje Josing. Foto: Peeter Lagovits

Eesti Konjunktuuriinstituudi analüütikute hinnangul oli Eesti majanduse üldolukord juunis võrreldes aasta esimese kvartaliga parem.

Viimastel kuudel on hakanud kahanema tööpuudus ja tänu ekspordisektori aktiivsusele järsult kasvama tööstustoodangu müük, millest on saamas kriisist väljumise peamisi mootoreid.

Samuti on majanduse arengut hoogustanud usaldusväärsuse üldine tõus riigi majanduspoliitika suhtes ja seda suuresti tänu eelseisvale ühinemisele eurotsooni ning OECD-ga.

Ehkki suurem osa (56 protsenti) EKI ekspertidest peab olukorda majanduses endiselt halvaks, on võrreldes aasta taguse ajaga märgata olulisi arenguid. Nii on suurem osa ettevõtjaid praeguseks kriisiolukorraga kohanenud ja leidnud uusi võimalusi oma tegevuse aktiveerimiseks. Praegust olukorda peavad aastatagusest paremaks tervelt 59 protsenti  ekspertidest ning vaid 12 protsenti peab hetkeseisu halvemaks.

«Võime rõõmustada, et Eesti kuulub Euroopa Liidu suurimate taastujate hulka,» ütles konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing. Tema hinnangul oli kriis Eestis küll sügav, kuid riigi paindlikkus võimaldab sellest edukalt väljuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles