Juhtimine muutub aina ebamugavamaks

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus peavad juhid saama hakkama uute tehnoloogiatega.
Tulevikus peavad juhid saama hakkama uute tehnoloogiatega. Foto: Panther Media/Scanpix

Juhtide elu muutub tulevikus keerulisemaks, kuna tehnoloogiate areng tekitab aina enam väljakutseid nii isiklikus elus kui äritegevuses, kirjutab Bloomberg.

Varem teadsid töötajad vaid ärijuhi nime, nägu ja ettevõtte mainet. Nüüd teavad nad juhi palka, kodukohta, tuttavaid LinkedInis ja seda, kui palju juhi maja maksab. Samal ajal oodatakse, et juht jagaks rohkem kui kunagi varem: 76 protsenti juhtivtöötajatest üle maailma arvab, et ettevõtte juht peaks olema sotsiaalmeedias.

Lisaks läbipaistvusele nõutakse juhtidelt rohkem teadmisi valdkondades, millest nad ei pruugi kuigi palju teada, näiteks uued tehnoloogiad, uued turud ja uued kultuurid.

Bloomberg kirjutab, et tulevikus peavad juhid arvestama kasvava isikliku ja ärilise ebamugavusega. Arvestada tuleb privaat- ja avaliku sfääri piiride hägustumisega ja luua tuleb uusi suhteid konkurentide ning töötajatega. Selleks on vaja uusi oskusi ja mõtteviise, samas kui ego jaoks jääb aina vähem ruumi.

Üks suurimaid ebamugavuse tekitajaid on tehnoloogia. Juhtidelt oodatakse pidevalt uute tehnoloogiate kasutuselevõttu, kuigi nad ei pruugi neid alati mõista. Kuna virtuaalsed töökeskkonnad muudavad töötajate omavahelist suhtlemist, peavad juhid uute meediumide kaudu ühendama erinevates ametites töötajaid.

Meeldida tuleb üha kasvavale hulgale erinevatele globaalsetele tarbimisturgudele – kõigil erinevad suhtumised ja soovid.

Ettevõtted peavad hakkama enam koostööd tegema oma konkurentidega, et arendada aina keerulisemaid tehnilisi lahendusi. Rivaale tuleb nüüd vaadata samal ajal nii hädavajalike partnerite kui ohuna.

Vahest kõige suurem muutus on võimu nihkumises, mistõttu peavad juhid muutma viise, kuidas nad mõtlevad ja töötavad. Paljud juhid on praegu harjunud käskimise-kontrollimisega ja mõtteviisiga «juhi, järgi või kao tee pealt eest.» Aja möödudes vähenevad hierarhiad aina enam. Juhid, keda motiveerib võim, ei saa tulevikus samasuguse suhtumisega enam hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles