Metsa- ja puidutööstuses lisandväärtus kasvab

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puit
Puit Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti üldise majanduslanguse foonil on metsa- ja puidutööstus (puidutöötlemine ning puit- ja pabertoodete tootmine) tänavu esimeses kvartalis hoopis kasvava lisandväärtusega.

Statistikaameti andmetel kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes lisandväärtus puidu töötlemisel ja puit- ning pabertoodete tootmisel keskmiselt 12,4 protsenti. Sellest puidutöötlemisel ja puittoodete tootmisel 14 protsenti ning pabertoodete tootmisel 1,5 protsenti. Kasv tuli puidul baseeruvate toodete ekspordist, mis oli 2014. aasta esimeses kvartalis 397 miljonit eurot, olles kasvanud 2,9 protsenti võrreldes eelmise aastaga.

Statistikaameti äsja avaldatud andmed esimese viie kuu tootmismahu ja müügiindeksite osas näitavad samuti kasvu. Nimelt on nii puidutööstuse tootmismahu kui ka müügiindeks maikuus kasvanud seitse protsenti. Puidutööstuse esimese kvartali lisandväärtus kasvas toodangu mahust kiiremini – see näitab kõrgema väärtusega toodangu osakaalu tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles