Laulupidu tõstis hotellitubade hindu kuni poole võrra

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud hotell Palace avas taas uksed.
Renoveeritud hotell Palace avas taas uksed. Foto: Martin Ilustrumm

Kuna laulupidu on tavapärasest suurema nõudlusega periood, on Tallinna hotellid tõstnud tubade hindu kuni 50 protsenti.

Tallinnas Vabaduse väljaku ääres asuv ja äsja renoveeritud hotell Palace tõstis laulupeo perioodiks hindu 30-50 protsenti, ütles hotelli omanikettevõtte Tallinn Hotels tegevjuht Ain Käpp. Käpp selgitas, et hotelliturg töötab päevahindadel, mis kujunevad vastavalt nõudlusele ja tubade saadavusele. Kuna laulupeo ajal on hotellitubade nõudlus väga suur, on ka toad kõrgema hinnaga.

Samas ütles Käpp, et kuigi hotellis on praegu vabad vaid mõned üksikud toad, ei ööbi hotellis laulupeo tõttu oluliselt rohkem inimesi kui tavaliselt samal ajal. Ta selgitas, et juulikuu täituvused hotellides on tavaliselt üle 90 protsendi – erinevus on selles, kes hotellis ööbivad. «Praegu domineerivad laulupeo külastajad ja inimesed, kes tulevad sündmust vaatama. Kui neid ei oleks, siis oleks keegi teine, teiselt maalt ja teise hinnaga,» sõnas Käpp.

My City Hoteli tulemijuht Kairi Stokgolm rääkis, et ka nende hotellis on saadaval vaid üksikud toad. Seda, kui suure osa klientuurist moodustavad laulupeolised, on Stokgolmi sõnul raske öelda. «Mulle tundub küll, et suur osa meie klientidest läheb ikkagi laulupeole, aga kas nad nüüd just esinema lähevad, seda ma ei oska öelda. Ma arvan, et esinema mitte, aga vaatama lähevad kindlasti,» sõnas Stokgolm, «väliseestlasi on küll näha hotelli peal.»

My City Hotel tõstis tubade hindu laulupeo nädalavahetuseks umbes 20 protsenti. Stokgolm selgitas, et juuli on Tallinna hotellide jaoks alati parim kuu aastas, mistõttu on ka tavaliselt hinnad sel ajal kõrgemad. Laulupeo nädala sees pole tema sõnul aga nõudlus tubade järele nii suur kui nädalavahetusel.

Hotell Susi müügijuht Aleksandra Barabaš ütles, et ka nende hotell on välja müüdud ja rohkem kui pooled kliendid on laulupeolised. Hindu tõstis Susi hotell aga vähem ja ainult osadel tubadel – lepingulistel klientidel mitte. Teistes tubades tõstis hotell hindu umbes kümme eurot ehk ligikaudu kaks protsenti toa tavalisest hinnast.

Kalev Spa hotelli direktor Piret Betlem rääkis, et nende hotellis on juulis niikuinii kõrghooaja hinnad, aga seoses laulupeoga on tubade keskmine hind tõusnud veel umbes 20 protsenti. See-eest saavad laulupeo esinejad ja külalised käepaela või kaelakaardi ettenäitamisel külastada soodsamalt Kalev Spa veekeskust. Hotell on 95 protsendi ulatuses välja müüdud ja klientide seas on nii laulupeol esinejaid kui pealtvaatajaid, näiteks koorilauljad Soomest ja Ameerika Ühendriikidest.

Ülemiste hotelli müügijuht Kadriann Randmer ütles, et nende hotellis on olukord selline nagu praegu Tallinnas igal pool: «Pole probleemi, kõik on välja müüdud.» Randmer rääkis, et nende hotellis on samuti palju laulupeolisi, kuid on ka neid inimesi, kes pole suursündmusega üldse seotud. Ka Ülemiste hotell tõstis hindu, kuid täpset hinnamuutus Randmer ei nimetanud – ta ütles vaid, et hind oleneb sellest, kui varakult külastajad toa broneerisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles